Tietoa yhdistyksestä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry aloitti toimintansa 9.12.1925. Yhdistyksemme tarkoituksena on edistää paikallisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta ja hyvinvointia sekä tervettä kehitystä.

MLL:n Iisalmen yhdistyksen sydän on Perhekeskus Onni ja Ilona, joka sijaitsee keskustassa Citykäytävällä osoitteessa Pohjolankatu 6 L 6. Siellä kokoontuvat päivisin vertaisryhmät, perhekahvilan ollessa samalla auki kaiken ikäisille kävijöille. Lisäksi järjestämme vuoden mittaan lapsille ja perheille erilaisia tapahtumia. Toimintamme on pääosin vapaaehtoistyötä, ainoastaan perhekahvilassa on palkattuja työntekijöitä.

Yhdistystämme pyörittää hallitus, joka koostuu seitsemästä jäsenestä ja puheenjohtajasta. Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa perhekeskus Onni ja Ilonassa.

Yhdessä Lapsen Parhaaksi

Perheentalo-yhteistyö lähti käyntiin Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry:n ja Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n yhteisenä hankkeena, jonka tarkoituksena oli ottaa järjestöjen voimavarat yhteiseen käyttöön lapsiperheiden hyväksi. Hankkeen päätyttyä Perheentalo-yhteistyö on edelleen jatkanut toimintaansa koordinoimalla yhdistysten toimintoja, yhdistämällä voimavaroja ja lisäämällä yhteistyötä sekä lisäämällä tiedotusta kyseisten yhdistysten, koulu- ja nuorisotoimen, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän sekä muiden yhteisöjen ja hankkeiden välillä.

Päärahoittajana toimii Raha-automaattiyhdistys ry (RAY). Lisäksi yhteistyötä ovat tukeneet Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ja muut mahdolliset tukijat.  Perheentalo-yhteistyön hallinnoivana yhdistyksenä on MLL:n Iisalmen yhdistys ry.

Perheentalo-yhteistyö tarjoaa matalan kynnyksen avo- ja tukipalveluja, joista perheet voivat löytää itselleen sopivaa ja turvallista toimintaa tai tukea arkisiin tilanteisiin.

Perheentalo-yhteistyöhön voit tutustua paremmin http://www.perheentalo.fi/.